mail ons


DK Inspecties

Veiligheid voorop!

Als je de eigenaar of beheerder bent van een bedrijf is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de elektrische installatie op orde is. Ook bij de aanleg van een nieuwe elektrotechnische installatie moet er gewerkt worden volgens de gestelde veiligheidseisen. De vakmensen van DK Inspecties lopen na of alles aan de normen voldoet en geven een passend advies. Daarbij houden we uiteraard rekening met de wet- en regelgeving, de veiligheid van uw werknemers, maar ook met de eisen van de verzekering en het voorkomen van brand. Wij verzorgen ook de benodigde periodieke keuringen.

NEN 3140-inspectie

Volgens de regels

De NEN 3140 geeft de eisen en richtlijnen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en arbeidsmiddelen. Elke organisatie waar mensen werken moet aan deze eisen voldoen. DK Inspecties komt graag kijken hoe het gesteld is met uw bedrijf. We controleren daarbij de installaties, machines en apparaten, kijken of de werkzaamheden volgens de juiste instructies worden uitgevoerd en letten op het beleid dat wordt gevoerd ten aanzien van elektrotechnische middelen.

SCIOS Scope 8/10/12

Aandacht voor risico’s

Tijdens een Scope-inspectie controleert DK Inspecties de veiligheid van het elektrisch materieel in uw bedrijf. Alle installaties, apparaten en machines worden nagelopen en doorgemeten. Daarbij letten we onder meer op isolatieweerstanden en testen we de aardlek. Ook wordt er gekeken naar de omgeving waarin de elektrische middelen staan en hoe ermee wordt gewerkt. SCIOS Scope voldoet aan de eisen van NEN 3140, maar heeft een aantal extra kwaliteitseisen.

  • SCIOS Scope 8 richt zich op de algehele veiligheid van een elektrotechnische installatie
  • SCIOS Scope 12 richt zich op de eisen voor elektrotechnische installaties, die worden gesteld door verzekeraars
  • SCIOS Scope 12 richt zich op de inspectie van zonnepanelen

Temperatuurdetectie

Brandpreventie

Met een thermografische inspectie brengt DK Inspecties in kaart hoe het ervoor staat met de brandveiligheid van een installatie. Zijn er zwakke punten in het systeem te ontdekken en wat is hiervoor de juiste oplossing? Zo kan brand worden voorkomen en signaleren we meteen of er misschien sprake is van energieverlies.

Noodverlichting

Veilig naar buiten

Noodverlichting is niet voor niets aangelegd. Maar het is gemakkelijk om te vergeten dat ook dit onderhoud nodig heeft. DK Inspecties zorgt voor een periodieke check van de accu’s en het onderhoud van de printplaten en armaturen. Ook controleren wij de vluchtroute. Zo heeft u er geen omkijken naar en voorkomt u aansprakelijkheid bij calamiteiten.
Geïnteresseerd?

Werken bij De Kever Installaties

Monteur koudetechniek (STEK)

Elektromonteur

Locatie

Social

  • De Kever Installaties
  • Ekkersrijt 1209
  • 5692 AG Son en Breugel

© Copyright DK Elektra - website: Van Dongen Design - Inloggen