mail ons

Laadpalen voor bedrijven

De opmars van de elektrische auto is niet meer te stoppen. DK Elektra voorziet uw bedrijf professioneel van de benodigde laadpalen. Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker en daar dragen wij graag ons steentje aan bij door een passende laadoplossing voor bedrijven te bieden. Met de toename van elektrische voertuigen wordt het steeds belangrijker om als bedrijf laadpalen te faciliteren.

Soorten laadpalen en laadstroom

In elektrische voertuigen kunnen twee soorten stroom gebruikt worden, AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom). Vanuit het elektriciteitsnet wordt altijd AC stroom geleverd. Sommige accu’s kunnen alleen DC stroom opslaan daarom is er in de meeste elektrische auto’s een converter ingebouwd als stekker.

Er zijn drie soorten laadpalen, de verschillen tussen deze laadpalen zitten in de snelheid van het opladen. De verschillende soorten zijn AC, DC en HPC.

AC laadpalen

AC laadpalen zijn de meest voorkomende laadpalen. Deze laadpalen hebben een vermogen tussen de 3,2 en 22 kW en laden een elektrische auto in 3 tot 4 uur op. In elektrische voertuigen is een converter ingebouwd, deze wordt de geïntegreerde lader genoemd. Deze converter zorgt ervoor dat stroom van AC naar DC omgezet wordt.

DC laadpalen

Een DC-laadpaal is groter en sneller dan een AC-laadpaal. DC laadpalen, ook wel snelladers genoemd, hebben een vermogen tussen de 24 en 100 kW en laden een elektrische auto in 30 minuten op tot 80%.
Een DC laadpaal zet wisselstroom (AC) in de lader al om naar gelijkstroom (DC). De converter zit dus in de laadpaal waardoor de stroom rechtstreeks naar de accu van de auto kan. Hierdoor is een converter niet meer nodig. Een DC laadpaal is ideaal voor bedrijven met veel elektrische voertuigen die binnen korte tijd opgeladen moeten worden.

HPC laadpalen

Als laatste heb je de HPC laadpalen, dit zijn de ultra snelle laadpalen. De HPC palen hebben een vermogen tussen de 150 en 350 kW. Een HPC laadpaal is in feite een DC lader maar dan met een vermogen van meer dan 150 kW.

Laadpalen bij bedrijven verplicht

Vanaf maart 2020 is het verplicht om bij de bouw van een nieuw bedrijfspand of bij een renovatie van een bestaand bedrijfspand met meer dan tien parkeerplaatsen minimaal 1 laadpaal aan te leggen. Daarnaast moet er een leidinginfrastructuur worden aangelegd voor 1 op de 5 parkeerplekken.

Zakelijke laadpalen laten plaatsen

DK Elektra heeft veel ervaring met het veilig plaatsen van (grote aantallen) AC en DC laadpalen voor zakelijk gebruik. Wij hebben geen vaste leveranciers waardoor we kunnen werken met de leverancier van uw voorkeur. Hierdoor hebben we ook ervaring met meerdere soorten merken laadpalen. De leverancier levert vervolgens de laadpalen en wij verzorgen het installatiewerk. Wij regelen alles rondom de levering en plaatsing waardoor u maar 1 aanspreekpunt heeft.

Wat DK Elektra voor u verzorgt:

  • De levering en het transport van de laadpalen
  • Het plaatsen en installeren van de laadpalen
  • Alle civiele werkzaamheden
  • Het contact met de netwerkbeheerder en de daarbij behorende aanvraag of verzwaring van uw NUTS voorziening.
  • Onderhoud aan de laadpalen

Naast het ontwerp van het laadeiland, installatie en onderhoud aan zakelijke laadpalen verzorgt DK Elektra ook de aanleg, verbouw en het onderhoud van andere elektrotechnische installaties.

Benieuwd wat De Kever Installaties voor u kan betekenen?

Werken bij De Kever Installaties

Monteur koudetechniek (STEK)

Elektromonteur

Locatie

Social

  • De Kever Installaties
  • Ekkersrijt 1209
  • 5692 AG Son en Breugel

© Copyright DK Elektra - website: Van Dongen Design - Inloggen