Elektrotechniek bij onderwijs-instellingen

Een elektrotechnische installatie is het kloppende hart van een onderwijsinstelling. Met deze installaties biedt u leerlingen, docenten en bezoekers een prettige leeromgeving. Zo leveren de installaties stroom aan alle gebruikte apparaten in klaslokalen en andere onderwijsruimten. Ledverlichting, inbraak- en brandbeveiliging zorgen voor een prettige en veilige plek om te werken en leren. De mogelijkheden zijn eindeloos voor het creëren van een toekomstbestendige onderwijsinstelling.

Onderwijsinstellingen DK Elektra

DK Elektra is dé samenwerkingspartner voor elektrotechnische installaties bij onderwijsinstellingen. We nemen (wanneer u dat wilt) zelfs het projectmanagement uit handen. Vanuit het ontwerpproces denken we mee over de beste inzet van elektrotechnische installaties voor uw onderwijsinstelling. Zo verzekeren we u van een leeromgeving, voorzien van alle gemakken.

Elektrotechnische installaties bij onderwijsinstellingen

Elektrotechnische installaties voor onderwijsinstellingen

In gebouwen zoals scholen komen steeds grotere en meer veelzijdige vormen van elektrotechnische installaties voorbij. Waar u aan moet denken? Al het bij elkaar horende elektrische apparatuur, aansluitingen en verbindingen die zich in uw onderwijsinstelling bevinden vallen hieronder. Zo voorzien we iedere instelling van een aangenaam klimaat, een lichtinval voor optimale leerprestaties en de juiste vergrendelingen en beveiligingssystemen.

Inspecties

Wij zijn experts in inspecties en keuringen van elektrische installaties.

Lees meer

Beheer en onderhoud

Wij houden uw installaties in topconditie.

Lees meer

Ledverlichting voor bedrijven

DK Elektra adviseert u graag bij de beste ledverlichting voor uw bedrijf. Naast het advies en ontwerp van het lichtplan zorgen wij ook voor de aanleg en onderhoud.

Lees meer

Van ledverlichting tot klimaattechniek

Een prettige leeromgeving ontstaat niet zomaar. De juiste keuze uit elektrotechnische installaties zetten de toon voor uw onderwijsinstelling. Neem de verlichting. Binnen een onderwijsinstelling is goede verlichting onmisbaar. We kijken met u mee en beoordelen per ruimte welke vormen van duurzame Led verlichting nodig is om de ruimten goed te verlichten. Led verlichting is populair bij onderwijsinstellingen omdat het bijdraagt aan het comfortabel voelen in een ruimte en het vergroot zowel de concentratie als de alertheid. Wat zorgt voor productievere lessen.

Niemand studeert of werkt prettig in een te koude of te warme omgeving. Daarom creëren onze specialisten met klimaattechniek een binnenklimaat voor een fijne en prettige werkomgeving. Hierdoor wordt de productiviteit en concentratie gestimuleerd. Om dit te realiseren gebruiken we koeltechnieken en verwarmen we op een duurzame manier met een warmtepomp. Zo verkleinen we direct onze ecologische voetafdruk.

Snelle, stabiele en betrouwbare dataverbindingen

Binnen een onderwijsinstelling is een ICT-omgeving afhankelijk van een betrouwbare, veilige en snelle internetverbinding. Met de komst van het hybride en flexibel werken is het 24/7 online toegankelijk zijn, een must. De juiste dataverbindingen zorgen dat u op ieder moment, vanaf iedere locatie, makkelijk en snel inlogt.

DK Elektra kijkt per onderwijsinstelling welke provider en welke technische toepassingen aansluiten bij de wensen en behoeften, zoals vernieuwde bekabeling of patchkasten. Voor stabiele en betrouwbare dataverbindingen monitoren we deze preventief en kunt u rekenen op back-up verbindingen, in het geval van het wegvallen van een verbinding.

Technisch veilige onderwijsinstelling

Bij het ontwerp denken we mee over de beveiliging van de onderwijsinstelling. Niet alleen voor alle waardevolle spullen, maar ook om iedere leerling, student of docent zich veilig te laten voelen. Met camera’s, inbraakbeveiliging, brandbeveiliging en een toegangscontrole bent u op ieder moment van de dag op de hoogte van alle activiteiten in en rondom uw onderwijsinstelling. We geven een passend advies op basis van uw pand en behoeften.

CO₂ meters verplicht binnen het onderwijs

Binnen ons gedegen ontwerp voor elektrotechnische installaties, nemen we standaard de CO2 meters mee. We zien dat bij veel onderwijsinstellingen de ventilatie nog te wensen overlaat. Dit kan natuurlijk niet, de gezondheid en prestaties staan voorop. Vanaf schooljaar 2023-2024 is het voor scholen verplicht om ieder lokaal uit te rusten met een CO2-meter. Bij het maken van de ontwerpen nemen we de plaatsing van luchtreinigers mee, om het algehele binnenklimaat te verbeteren. Alle CO2 meters plaatsen onze vakkundige specialisten volgens de vereisten van de brandweer.

Duurzame energie DK Elektra

Verduurzaming van scholen

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen het onderwijs. DK Elektra ontwikkelt mee om passende duurzame oplossingen te bieden, zonder in te leveren op de kwaliteit.

We verduurzamen onderwijsinstellingen door:

  • Tot 80% te besparen op uw energiekosten met Led verlichting.
  • Het monitoren en beheersen van de verbruikte energie.
  • Duurzame klimaatbeheersing door gebruik van warmtepompen, klimaatneutrale technieken en installaties.
  • Het slimmer inzetten en maken van elektrotechnische installaties, met het gebruiksgemak in het achterhoofd.

DK Elektra staat voor u klaar

Geen enkele onderwijsinstelling is hetzelfde. Bij DK Elektra begrijpen we dat u zoekt naar een samenwerkingspartner die u van a tot z ontzorgt. Daarom starten we met een afspraak op locatie, zodat we alle wensen in kaart kunnen brengen. Dit maakt het mogelijk om u een deskundig advies te geven en een plan van aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent.

Is de onderwijsinstelling klaar voor gebruik? Dan houden we uw elektrotechnische installaties in topconditie met ons beheer en onderhoud. Op deze manier verkleinen we de kans op stilstand, een defect of storing. U hoeft zich daardoor alleen te focussen op uw bedrijfsvoering. Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag met u in contact.

Onze werkwijze

Bij De Kever Installaties zijn de lijntjes kort. Het voordeel van onze werkwijze is dat u altijd te maken heeft met vaste contactpersonen. Afhankelijk van uw wensen ontzorgen wij u volledig door het projectmanagement op ons te nemen.

Afspraak op locatie met expert

Wensen in kaart brengen

Gedegen plan van aanpak en vrijblijvend voorstel

Installeren van elektrotechnische installaties

Beheren en onderhouden

Projecten

Bekijk hoe we gevelverlichting toepassen bij uiteenlopende klanten. Benieuwd naar de mogelijkheden?

TotalEnergies – HPC projecten
TotalEnergies – HPC projecten

Plaatsen van High Power Charging laadpalen voor TotalEnergies

Lees verder
Shell Thorbeckeweg (N516) in Zaandam
Shell Thorbeckeweg (N516) in Zaandam

Aan de Thorbeckeweg (N516) in Zaandam is een gloednieuw Shell tankstation gebouwd, inclusief een Shell Café.

Lees verder
Shell – Nieuwe Huisstijl
Nieuwe Huisstijl Shell Akermaat (A9) Heemskerk

Onlangs hebben wij Esso Akermaat omgekleurd naar de nieuwe huisstijl van Shell.

Lees verder
Elektrotechnische installaties
BP De Geffense Barriére

Het ombouwen van de BP Shops naar het AH to go concept is in volle gang. Inmiddels hebben we meer dan 100 shops voorzien van nieuwe elektra.

Lees verder
Elektrotechnische installaties
BP Nederland — Ombouwen naar AH to go concept

Het ombouwen van de BP Shops naar het AH to go concept is in volle gang. Inmiddels hebben we meer dan 100 shops voorzien van nieuwe elektra.

Lees verder
Self-storage of mini-opslagfaciliteiten – Aanleggen Elektrische installatie
Self-storage of mini-opslagfaciliteiten – Aanleggen Elektrische installatie

Voor onze opdrachtgever verzorgen wij de aanleg van de elektrische installatie in hun opslagfaciliteiten in verschillende delen van Nederland.

Lees verder
Elektrotechnische installaties, Laadpalen
Maastricht — Laadpalen plaatsen en installeren

Een klant in de transportsector in Maastricht gaf ons de opdracht voor de aanleg en installatie van vijf laadpalen en snelladers.

Lees verder
Elektrotechnische installaties, Laadpalen
Shell Oosterhout — Laadpalen plaatsen en installeren

DK Elektra heeft onlangs laadpalen geïnstalleerd bij het Shell-tankstation in Oosterhout.

Lees verder
Elektrotechnische installaties, Laadpalen
BP Eemerpark — Laadpalen plaatsen en installeren

DK Elektra heeft diverse laadpalen geïnstalleerd bij het BP – tankstation in Eemerpark.

Lees verder
Elektrotechnische installaties
Heteren BP – Rolande

Recent hebben wij een project afgerond in het Gelderse Heteren in samenwerking met Rolande en Meijer & Van Eerden.

Lees verder
Elektrotechnische installaties
Albert Heijn Nederland — Laadpalen plaatsen

In samenwerking met ABC Milieu en Infra plaatsen en installeren we landelijk laadpalen bij de Albert Heijn.

Lees verder
Elektrotechnische installaties
Shell — Vernieuwen washal

Een wasstraat of washal waarbij een auto sneller, gemakkelijker en stralender schoon wordt? Deze uitdaging gingen we aan voor Shell.

Lees verder
Waterstofinstallatie
Shell Westpoort — Waterstofinstallatie

Voor Shell Nederland heeft De Kever Installaties de aanleg van de nieuwe waterstofinstallatie gerealiseerd.

Lees verder
Contourverlichting
The Schippers Group — Aanleggen contourverlichting

Voor The Schippers Group ging DK Elektra aan de slag met het leggen van ruim 8oo meter LED Contourverlichting.

Lees verder
Elektrotechnische installaties, contourverlichting
Nieuwbouw BP — Vliete Krabbendijke

Rijd je wel eens over de A58? Dan is de kans groot dat je ons nieuwbouwproject de BP Vliete Krabbendijke hebt gezien.

Lees verder
Elektrotechnische installaties, ledverlichting
BP — Washal renovaties

Voor BP hebben we een aantal wasstraten gerenoveerd. Het resultaat mag er zijn. Het wassen van je auto is echt een belevenis bij BP.

Lees verder
Elektrotechnische installaties
OK Tankstations — Gustoweg Rotterdam

Wij realiseerden het geheel aan elektrotechnische installaties bij OK Tankstation aan de Gustoweg in Rotterdam.

Lees verder
Elektrotechnische installaties
Avia — vernieuwen bakery

In opdracht van Vollenhoven hebben wij voor de AVIA “de Toren” in Ittervoort, de elektrische installatie aangepast en de verlichtingsarmaturen vervangen voor LED-armaturen.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Wat valt onder een onderwijsinstelling?

Welke elektrotechnische installaties zijn er voor onderwijsinstellingen?

Welke periodieke inspecties en keuringen zijn vereist voor elektrotechnische installaties in onderwijsinstellingen?

Allroundspeler in elektrotechniek

DK Elektra is een elektrotechnisch bureau (ETB). Wij houden ons bezig met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw. Wist u dat wij ook hét elektrotechnisch installatiebedrijf zijn bij: onderwijsinstellingen en tankstations?

Bij ieder project werken volgens de wettelijk gestelde normen. Daarnaast houden we de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten zodat uw elektrische installatie ook in de toekomst zonder problemen blijft functioneren.

Onze diensten

Elektrotechnische installaties

Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden elektrotechnische installaties.

Meer info

Energieopslagsystemen

Wij zijn dé partner voor energieopslagsystemen, voor een zorgeloos gebruik van hernieuwbare energie.

Meer info

Gevelverlichting voor bedrijven

Zet uw bedrijf letterlijk in de spotlight met gevelverlichting voor bedrijfspanden.

Meer info

Inspecties

Wij zijn experts in inspecties en keuringen van elektrische installaties.

Meer info

Klimaattechniek

Wij verzorgen klimaattechniek voor bedrijven.

Meer info

Beheer en onderhoud

Wij houden uw installaties in topconditie.

Meer info

Beveiligingssystemen

Vergroot de veiligheid van uw bedrijfspand.

Meer info

Benieuwd wat DK Elektra voor u kan betekenen?