mail onsElektrotechniek bij onderwijsinstellingen

Een elektrotechnische installatie is het kloppende hart van een onderwijsinstelling. Met deze installaties biedt u leerlingen, docenten en bezoekers een prettige leeromgeving. Zo leveren de installaties stroom aan alle gebruikte apparaten in klaslokalen en andere onderwijsruimten. Zo zorgen Led verlichting, inbraak- en brandbeveiliging juist weer voor een prettige en veilige plek om te werken en leren. De mogelijkheden zijn eindeloos voor het creëren van een toekomstbestendige onderwijsinstelling.

DK Elektra is dé samenwerkingspartner voor elektrotechnische installaties bij onderwijsinstellingen. We nemen (wanneer u dat wilt) zelfs het projectmanagement uit handen. Vanuit het ontwerpproces denken we mee over de beste inzet van elektrotechnische installaties voor uw onderwijsinstelling. Zo verzekeren we u van een leeromgeving, voorzien van alle gemakken.

Wat is een onderwijsinstelling?

Een onderwijsinstelling is een organisatie of entiteit, die verantwoordelijk is voor het aanbieden van onderwijs. Dit kan een universiteit, college, middelbare school, technisch college, leercentrum of een ander soort instituut zijn. U wilt de best mogelijke kwaliteit van onderwijs aanbieden. Dat begint natuurlijk bij de basis in de vorm van elektrotechnische installaties.

Elektrotechnische installaties voor onderwijsinstellingen

In gebouwen zoals scholen komen steeds grotere en meer veelzijdige vormen van elektrotechnische installaties voorbij. Waar u aan moet denken? Al het bij elkaar horende elektrische apparatuur, aansluitingen en verbindingen die zich in uw onderwijsinstelling bevinden vallen hieronder. Zo voorzien we iedere instelling van een aangenaam klimaat, een lichtinval voor optimale leerprestaties en de juiste vergrendelingen en beveiligingssystemen.

Van Led verlichting tot klimaattechniek

Een prettige leeromgeving ontstaat niet zomaar. De juiste keuze uit elektrotechnische installaties zetten de toon voor uw onderwijsinstelling. Neem de verlichting. Binnen een onderwijsinstelling is goede verlichting onmisbaar. We kijken met u mee en beoordelen per ruimte welke vormen van duurzame Led verlichting nodig is om de ruimten goed te verlichten. Led verlichting is populair bij onderwijsinstellingen omdat het bijdraagt aan het comfortabel voelen in een ruimte en het vergroot de alertheid, wat zorgt voor productievere lessen.

Niemand studeert of werkt prettig in een te koude of warme omgeving. Daarom creëren onze specialisten met klimaattechniek een binnenklimaat voor een fijne en prettige werkomgeving. Hiervoor gebruiken we koeltechnieken en verwarmen we op een duurzame manier met een warmtepomp. Zo verkleinen we direct onze ecologische voetafdruk.

Snelle, stabiele en betrouwbare dataverbindingen

Binnen een onderwijsinstelling is een ICT-omgeving afhankelijk van een betrouwbare, veilige en snelle internetverbinding. Met de komst van het hybride en flexibel werken is het 24/7 online toegankelijk zijn, een must. De juiste dataverbindingen zorgen dat u op ieder moment, vanaf iedere locatie, makkelijk en snel inlogt.

DK Elektra kijkt per onderwijsinstelling welke provider en welke technische toepassingen aansluiten bij de wensen en behoeften. Voor stabiele en betrouwbare dataverbindingen monitoren we deze preventief en kunt u rekenen op back-up verbindingen, in het geval van het wegvallen van een verbinding.

Technisch veilige onderwijsinstelling

Bij het ontwerp denken we mee over de beveiliging van de onderwijsinstelling. Niet alleen voor alle waardevolle spullen, maar ook om iedere leerling, student of docent zich veilig te laten voelen. Met camera’s, inbraakbeveiliging, brandbeveiliging en een toegangscontrole bent u op ieder moment van de dag op de hoogte van alle activiteiten in en rondom uw onderwijsinstelling. We geven een passend advies op basis van uw pand en behoeften.

CO2 meters verplicht binnen het onderwijs

Binnen ons gedegen ontwerp voor elektrotechnische installaties, nemen we standaard de CO2 meters mee. We zien dat bij veel onderwijsinstellingen de ventilatie nog te wensen overlaat. Vanaf schooljaar 2023-2024 is het voor scholen verplicht om ieder lokaal uit te rusten met een CO2-meter. Bij het maken van de ontwerpen nemen we de plaatsing van luchtreinigers mee, om het algehele binnenklimaat te verbeteren. Alle CO2 meters plaatsen onze vakkundige specialisten volgens de vereisten van de brandweer.

Verduurzaming van scholen

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen het onderwijs. DK Elektra ontwikkelt mee om passende duurzame oplossingen te bieden, zonder in te leveren op de kwaliteit.

We verduurzamen onderwijsinstellingen door:

  • Tot 80% te besparen op uw energiekosten met Led verlichting
  • Het monitoren en beheersen van de verbruikte energie
  • Duurzame klimaatbeheersing door gebruik van warmtepompen, klimaatneutrale technieken en installaties
  • Het slimmer inzetten en maken van elektrotechnische installaties, met het gebruiksgemak in het achterhoofd

DK Elektra staat voor u klaar

Geen enkele onderwijsinstelling is hetzelfde. Bij DK Elektra begrijpen we dat u zoekt naar een samenwerkingspartner die u van A tot Z ontzorgt. Daarom starten we met een afspraak op locatie, zodat we alle wensen in kaart kunnen brengen. Dit maakt het mogelijk om u een deskundig advies te geven en een plan van aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent.

Is de onderwijsinstelling klaar voor gebruik? Dan houden we uw elektrotechnische installaties in topconditie met ons beheer en onderhoud. Op deze manier verkleinen we de kans op stilstand, een defect of storing. U hoeft zich daardoor alleen te focussen op uw bedrijfsvoering. Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag met u in contact.

Benieuwd wat De Kever Installaties voor u kan betekenen?

Werken bij De Kever Installaties

Monteur koudetechniek (STEK)

Elektromonteur

Locatie

Social

  • De Kever Installaties
  • Ekkersrijt 1209
  • 5692 AG Son en Breugel

© Copyright DK Elektra - website: Van Dongen Design - Inloggen