mail ons

Inspectie en periodieke keuringen van elektrische installaties

Als je de eigenaar of beheerder bent van een bedrijf is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de elektrische installatie op orde is. Ook bij de aanleg van een nieuwe elektrotechnische installatie moet er gewerkt worden volgens de gestelde veiligheidseisen. De vakmensen van DK Inspecties lopen na of alles aan de normen voldoet en geven een passend advies. Daarbij houden we uiteraard rekening met de wet- en regelgeving, de veiligheid van uw werknemers, maar ook met de eisen van de verzekering en het voorkomen van brand. Wij verzorgen ook de benodigde periodieke keuringen.

NEN 3140 keuring

De NEN 3140 geeft de eisen en richtlijnen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en arbeidsmiddelen. Elke organisatie waar mensen werken met, of in de buurt van elektrische installaties die gebruik maken van laagspanning moet aan deze eisen voldoen. Met laagspanning worden wisselspanningen tot maximaal 1000 volt en gelijkspanningen tot 1500 volt bedoeld.

Hoe vaak moet een NEN 3140 keuring uitgevoerd worden?

Om de veiligheid van de elektrische installaties te waarborgen moeten deze periodiek geïnspecteerd worden. Een NEN 3140 inspectie moet doorgaans om de 3 tot 6 jaar uitgevoerd worden. Wanneer de keuring daadwerkelijk plaats moet vinden wordt bepaald door een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en aan de hand van de vastgelegde factoren in de NEN 3140. De wegingsfactoren van de NEN 3140 zijn:

  • Leeftijd van de installatie;
  • Kwaliteit van de installatie;
  • Omgevingsomstandigheden;
  • De mate van toezicht door een installatieverantwoordelijke;
  • Personen die de installatie gebruiken;
  • Richtlijnen van de fabrikanten van elektrisch materieel.

Keuringen en inspecties van elektrische installaties door DK

DK Inspecties komt graag kijken hoe het gesteld is met uw bedrijf. We controleren daarbij de installaties, machines, apparaten en noodverlichting, kijken of de werkzaamheden volgens de juiste instructies worden uitgevoerd en letten op het beleid dat wordt gevoerd ten aanzien van elektrotechnische middelen. Dit doen we geheel volgens de richtlijnen van de NEN 3140. Naast de NEN 3140 is een thermografische inspectie een verstandige aanvulling.

Benieuwd wat De Kever Installaties voor u kan betekenen?

Werken bij De Kever Installaties

Monteur koudetechniek (STEK)

Elektromonteur

Locatie

Social

  • De Kever Installaties
  • Ekkersrijt 1209
  • 5692 AG Son en Breugel

© Copyright DK Elektra - website: Van Dongen Design - Inloggen